Otse põhisisu juurde
Järjekordne "Lõikuskuu Kirbuturg" sai pühapäeval jälle tehtud. Ilmataat oli ka Naisseltsi poolt, kogu ürituse aja säras päike!
Seekordsel kirbuturul oli üle 30-ne kaupleja, kohale oli tuldud lähemalt ja kaugemalt. Lisaks oma valla rahvale oli kaubaga kohale sõidetud Haapsalust, Tallinnast, Märjamaalt ja Laitsest. Juba enne kella 11 hakkas vilgas äri käima. Kirbuturult oli võimalik lisaks erinevale riidekaubale soetada endale ka tibupoegi, küülikuid, villast lõnga, raamatuid, erinevaid hoidiseid ja köögivilju, värskelt küpsetatud leiba, värsket mett, käsitööd, koolikotte.... Kõike ei jõuagi siinkohal üles lugeda, kaubavalik oli tõepoolest kirju
Õnneloosi auhinnaks oli seekord 3 kg värskelt püütud ja puhastatud lesta. Õnneliku käega võitjaks osutus 2 aastane Margaret Siimut Nissist!! Palju õnne talle ja head isu!
Huvitava ja lõbusa atraktsiooniga lastele oli kirbuturule tulnud. Ermil Miggur, kes pakkus lastele sõitmist mänguhobustega. Et hobu sõidaks, tuli lastel oma keharaskust ja  jalgu kasutades suurt osavust üles näidata.
. 
Ega muud ei oskagi lõpetuseks öelda, kui et 
AITÄH KÕIGILE, KES KAUPLEMA TULID JA KÕIGILE INIMESTELE, KES MEIE KIRBUTURGU KÜLASTASID!!!
Suur aitäh ka Turba kultuurimaja juhataja Anne Kuusele, kes ikka ja jälle Naisseltsile appi tuleb!!!
Naisseltsi naised olid õhtuks väsinud, aga õnnelikud. Õnnelikke nägusid nägin laadaplatsil ringi käies ka kauplejate ja ostjate nägudel. Nüüd vaja naistel pead kokku panna ja välja valida, kellele ürituse tulu annetada.
Ja üks tore asi on selliste ürituste juures veel- kohata tuttavaid ja häid sõpru, sest jällenägemise rõõm on mõlemapoolne.
 
Mis siis muud, kui kohtumiseni järgmisel, 2014. aasta kirbuturul, augusti teisel pühapäeval!!!
 
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Raimond Valgrele pühendatud pingi avamine Nissi kirikumõisa pargis

Raimond Valgre sünnist möödus 7. oktoobril 101 aastat. Küllap on liigne mainida, et Valgre on üks tuntumaid ja armastatumaid heliloojaid, kes end eluajal tagasihoidlikkusest ise kordagi heliloojaks tituleerida ei tihanud. Raimond Valgre pink. Foto: Anu Kaljumäe Uurides helilooja eluga seonduvat ei saa me ka täna veel väga täpselt rääkida tema eluloost. See on täis müstikat ja legende nagu Raimond isegi. Tema noorusaastad möödusid Raplas ja hilisemad,  kõige loomingulisemad aastad Pärnus. Kuid teada on, et ta sündis Riisiperes, kus ta ema elas mõnda aega sugulaste juures. Raimondi vanemad ei olnud sel ajal veel abiellunud. Tema sündi Riisiperes kinnitab ka Nissi kiriku  sünnikannete sünnimeetrika. Kokkupuude meie vallaga ( Riisiperega) on põgus, võiks öelda, et isegi hetkeline, kuid ometi märgiline. Erinevate eluperioodide loomingus on tema mõjutajateks olnud naised, kellele mõeldes on sündinud imelised viisid. Paralleeli tõmmates saame ka täna öelda, et temale pühendatu

Märka koduvalla inimest - Evi Vendla

26. märtsil kl 18.00 toimub taaskord vestlusõhtu "Märka koduvalla inimest". Vestlusringis on seekord pikaaegne kultuuri- ja seltsielu edendada ning pärandkultuurihoidja Evi Vendla. Õhtut juhib Einar Kraut, toimumispaigaks Riisipere kultuurimaja. Sissepääs tasuta.

Vahva kelguretk Haapsalu lahe jääl

Naisseltsi Naised proovisid pühapäeval, vahelduseks metsa- ja rabamatkadele, ära ka kelguretke Haapsalu lahe jääl. Vahva kelguretke pikkuseks oli 18 km. See oli eriline kogemus ja imeline päev, millele aitas kaasa hea ilm ja lahe seltskond. Proovi sinagi!  Kes teab, kas tuleval aastal saab ja kas meri ikka ootab? Nüüd on eesseisvaks nädalaks  "akud   laaditud", et toimekalt ja naeratusega uude nädalalõppu sõuda. Kohtume pühapäeval meie traditsioonilisel vestlusõhtul "Märka koduvalla inimest" ühe Eesti põnevaima kontrabassimängija Andi Villenthaliga.