Otse põhisisu juurde


"Ma ise ilutegija..." ehk kokkuvõte Naisseltsi tegemistest 2013 aastal.

On juba teada tõde, et Naisseltsi on koondunud valla aktiivsed naised. Hea meel on tõdeda, et oleme oma tegevusega jäänud inimestele silma- järjest rohkem  kutsutakse meid appi erinevate ürituste kaaskorraldajaiks või muul moel õlga alla panema ning häid mõtteid jagama. Naisseltsil on rida ettevõtmisi ja üritusi, mida korraldatakse seltsi loomisest peale, kuid on ka nn "ühekordseid" ettevõtmisi.
Lühidalt panen siis kirja, millega "hakkama saime" 
Kevadeti nagu ikka, korraldame või osaleme heakorratalgutel. 2013.a sai taaskord ette võetud Nissi- Maarja kiriku pargi korrastamine.
Samuti kevadel...maikuus on ka Naisseltsi sünnipäev. Seekord tähistasime seda koos kogukonnaga ja aitasime korraldada Nissi valla kevadpidu. Pidu sai kokku pandud väikese laulu- ja tanstupeona. Esinesid valla erinevad laulu- ja tantsukollektiivid.
Augustikuus sai teoks (järjekorras juba kuues) "Lõikuskuu Kirbuturg". Ilmataadiga vedas ja ostjaid/müüjaid oli ka parasjagu. Kõigi nende aastate vältel on kirbuturu tõmbenumbriks olnud õnneloos. Õnneloosi auhinnad on muretsetud ja valmistatud Naisseltsi naiste suure hoole ja armastusega. Iga loos võidab. Õnneloosi peaauhind on igal aastal olnud väikese „kiiksuga“, nii ka seekord- 3kg värsket lesta!
Kirbuturust saadud tuluga toetasime sel korral Turba  Gümnaasiumi kooliõpilaste teatrikülastust ja Nissi Põhikooli õpilastele korraldatud harivat ja õpetlikku esmaabikoolitust, mille läbiviijaks oli tuntud meedik ja kiirabiarst Mare Liiger.
Lõikuskuul avasime koos valla, maaomaniku ja teiste asjaosalistega Turbas lastele uue mänguväljaku. Selle saamislugu on algusest lõpuni heategevust täis: Naisselts panustas mänguväljaku rajamisse (projekti), maatüki, millele mänguväljak rajati, andis tasuta kasutamiseks Kaido Katalsepp ja rahaliselt toetas seda Leader ja Nissi vald. Lõppkokkuvõttes võitsid kõik valla elanikud, eelkõige aga lapsed.
Novembrikuus „märkasime“ jälle! Kokku saime Riisipere kultuurimajas, kus koos vallarahavaga nautisime kohtumisõhtut tuntud muusiku, kitarristi ja õpetaja Robert Jürjendaliga. See on üks Naisseltsi loomisest alguse saanud üritus „Märka koduvalla inimest", mida me ise nimetame juba „sarjaks“. Toimus see ju juba 11-ndat korda!
Talvel võtsid Naisseltsi naised osa Riisipere lasteaia heategevuslikust laadast, osaledes mitmetes erinevates töötubades juhendajatena.
Jõuluajal, nii nagu mitmelgi eelneval aastal, käisime ka seekord Munalaskme hooldekodus. Koos laulsime jõululaule, ajasime muidu juttu ja maiustasime kaasatoodud pirukaid ja piparkooke.
Aasta lõpus korraldasime, nüüd juba teist korda, „Kapituulutuse", mis toimus Turba kutuurimajas. Võimalus oli enne suuri aastalõpu pidustusi uuendada/täiendada oma garderoobi.
Aastavahetuse peod Turba kultuurimajas on üle valla teada, tuntud ja oodatud. Seekordsel peol olid ülesastujate seas ka Naisseltsi naised. Teemaks oli " Nagu kõlaks tuttavalt". Valisime oma etteasteks "Kuldsed lindid" ja laulu "Miniseelik". Kogu üritus saab teoks tänu toetajatele ja sponsoritele, millesse oma panuse andis ka Naisselts.
Lisaks kõigele eeltoodule toetasime Turba Gümnaasiumi I klassi minevaid õpilasi  koolikottidega ja valla hariduasasutuste kaudu lapsi Crocsi jalanõudega.

Meie „naiskond“ on väike, aga tegemisi aasta lõpuks on kokku saanud päris palju.
Püüame ka sellel aastal midagi põnevat pakkuda!
Kohtumiseni! Või õigemini „kohtumisteni“!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Raimond Valgrele pühendatud pingi avamine Nissi kirikumõisa pargis

Raimond Valgre sünnist möödus 7. oktoobril 101 aastat. Küllap on liigne mainida, et Valgre on üks tuntumaid ja armastatumaid heliloojaid, kes end eluajal tagasihoidlikkusest ise kordagi heliloojaks tituleerida ei tihanud. Raimond Valgre pink. Foto: Anu Kaljumäe Uurides helilooja eluga seonduvat ei saa me ka täna veel väga täpselt rääkida tema eluloost. See on täis müstikat ja legende nagu Raimond isegi. Tema noorusaastad möödusid Raplas ja hilisemad,  kõige loomingulisemad aastad Pärnus. Kuid teada on, et ta sündis Riisiperes, kus ta ema elas mõnda aega sugulaste juures. Raimondi vanemad ei olnud sel ajal veel abiellunud. Tema sündi Riisiperes kinnitab ka Nissi kiriku  sünnikannete sünnimeetrika. Kokkupuude meie vallaga ( Riisiperega) on põgus, võiks öelda, et isegi hetkeline, kuid ometi märgiline. Erinevate eluperioodide loomingus on tema mõjutajateks olnud naised, kellele mõeldes on sündinud imelised viisid. Paralleeli tõmmates saame ka täna öelda, et temale pühendatu

Märka koduvalla inimest - Evi Vendla

26. märtsil kl 18.00 toimub taaskord vestlusõhtu "Märka koduvalla inimest". Vestlusringis on seekord pikaaegne kultuuri- ja seltsielu edendada ning pärandkultuurihoidja Evi Vendla. Õhtut juhib Einar Kraut, toimumispaigaks Riisipere kultuurimaja. Sissepääs tasuta.

Vahva kelguretk Haapsalu lahe jääl

Naisseltsi Naised proovisid pühapäeval, vahelduseks metsa- ja rabamatkadele, ära ka kelguretke Haapsalu lahe jääl. Vahva kelguretke pikkuseks oli 18 km. See oli eriline kogemus ja imeline päev, millele aitas kaasa hea ilm ja lahe seltskond. Proovi sinagi!  Kes teab, kas tuleval aastal saab ja kas meri ikka ootab? Nüüd on eesseisvaks nädalaks  "akud   laaditud", et toimekalt ja naeratusega uude nädalalõppu sõuda. Kohtume pühapäeval meie traditsioonilisel vestlusõhtul "Märka koduvalla inimest" ühe Eesti põnevaima kontrabassimängija Andi Villenthaliga.