Otse põhisisu juurde

Naisseltsi naised käisid matkamas

Naisseltsi loodusesõbrad ja matkahimulised naised käisid sel kevadel taas avastamas Eestit ja võtsid ette tervelt16 kilomeetri pikkuse matka Paldiskis, et avastada Pakri poolsaare imelist rannajoont. Veendusime taas kui imeline, mitmekülgne ja üllatuslik on meid ümbritsev Eestimaa loodus. Mets ja meri on ikka ja jälle need, mis aitavad igapäeva toimetused unustada ja haaravad Sind kaasa imelisse ja kordumatusse "muinasjutu maailma". Loodus ootab avasüli nautijaid ja seda eriti meeldejäävalt kevadel.

Ühest retkest aga kasvas isu ja nii sai matkale mindud ka aprillis. Seekord algas retk Penijõe muuseumi külastusega ning punkti panime meie Anu suvekodus Kasaril. Vahepeale mahtus filmi vaatamine Matsalu omamoodi aastaaegades, 1,5tunnine paadisõit ja 4,7 km pikkune matkarada. Alustasime oma retke kevades ning lõpetasime, tänu ilmataadi vimkale, talves. Selline see Eestimaa kevad kord juba on. Ilmale vaatamata, või just tänu selllele, jäi see väljasõit unustamatuks. 

Taas on akud laaditud, et igapäeva toimetuste ja tegemistega edasi minna.








 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Raimond Valgrele pühendatud pingi avamine Nissi kirikumõisa pargis

Raimond Valgre sünnist möödus 7. oktoobril 101 aastat. Küllap on liigne mainida, et Valgre on üks tuntumaid ja armastatumaid heliloojaid, kes end eluajal tagasihoidlikkusest ise kordagi heliloojaks tituleerida ei tihanud. Raimond Valgre pink. Foto: Anu Kaljumäe Uurides helilooja eluga seonduvat ei saa me ka täna veel väga täpselt rääkida tema eluloost. See on täis müstikat ja legende nagu Raimond isegi. Tema noorusaastad möödusid Raplas ja hilisemad,  kõige loomingulisemad aastad Pärnus. Kuid teada on, et ta sündis Riisiperes, kus ta ema elas mõnda aega sugulaste juures. Raimondi vanemad ei olnud sel ajal veel abiellunud. Tema sündi Riisiperes kinnitab ka Nissi kiriku  sünnikannete sünnimeetrika. Kokkupuude meie vallaga ( Riisiperega) on põgus, võiks öelda, et isegi hetkeline, kuid ometi märgiline. Erinevate eluperioodide loomingus on tema mõjutajateks olnud naised, kellele mõeldes on sündinud imelised viisid. Paralleeli tõmmates saame ka täna öelda, et temale pühendatu

Märka koduvalla inimest - Evi Vendla

26. märtsil kl 18.00 toimub taaskord vestlusõhtu "Märka koduvalla inimest". Vestlusringis on seekord pikaaegne kultuuri- ja seltsielu edendada ning pärandkultuurihoidja Evi Vendla. Õhtut juhib Einar Kraut, toimumispaigaks Riisipere kultuurimaja. Sissepääs tasuta.

Vahva kelguretk Haapsalu lahe jääl

Naisseltsi Naised proovisid pühapäeval, vahelduseks metsa- ja rabamatkadele, ära ka kelguretke Haapsalu lahe jääl. Vahva kelguretke pikkuseks oli 18 km. See oli eriline kogemus ja imeline päev, millele aitas kaasa hea ilm ja lahe seltskond. Proovi sinagi!  Kes teab, kas tuleval aastal saab ja kas meri ikka ootab? Nüüd on eesseisvaks nädalaks  "akud   laaditud", et toimekalt ja naeratusega uude nädalalõppu sõuda. Kohtume pühapäeval meie traditsioonilisel vestlusõhtul "Märka koduvalla inimest" ühe Eesti põnevaima kontrabassimängija Andi Villenthaliga.